sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Uusia alkuja


Jalkapallon lisäksi ollaan katsottu telkkarista viime aikoina sen verran synkeää kamaa, että päätin raahata Z:n katsomaan isolta kankaalta jotain hieman kevyempää. Uusia alkuja (Begin Again, 2013) tuli tähän saumaan oikein sopivasti. Irlantilaisen minihitin Once (2006) ohjaajan John Carneyn uusi leffa on höyhenen kevyt, muttei silti ällöttävä Hollywood-siirappi.

Jutun juonena on menestyksestä kihahtaneen laulajapoikaystävänsä jättämäksi tullut lauluntekijä Greta (Keira Knightley), jonka bongaa baarissa esiintymästä kulahtanut musiikkituottaja Dan (Mark Ruffalo). Parivaljakko päättää äänittää levyn nollabudjetilla New Yorkin kaduilla, katoilla ja puistoissa. Samalla pidetään hauskaa, paetaan poliisia ja fiilistellään musiikkia.

Paikoitellan leffassa on hieman tyhjäkäyntiä, mutta hyvät hahmot (jopa Mark Ruffalo, jonka pisteet ovat nousseet huomattavasti vuosien saatossa), oivallukset (Miten niin teipillä ja sukkahousuilla ei saa aikaiseksi studio-olosuhteita!?) ja tunnelma pitävät elokuvan hengissä ja perus-romcom-tason yläpuolella.

Eniten ilahdutti ja sai aikaan samaistumisen tunnetta leffassa esitetty ajatus siitä, että kuulokkeet korvilla arkipäiväisestäkin voi tulla ainutlaatuista. Päivästä toiseen toistuvasta työmatkastakin saa huomattavasti enemmän irti, kun matkaa säestää mahtava musiikki.

K:n työmatkat rajoittuvat siirtymiin päiväunipaikkojen välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti