maanantai 7. huhtikuuta 2014

Vieraskynässä Z: Captain America: The Return of the First Avenger

Haa, värväsin Z:n raapustamaan ilmeisen vakuuttavasta leffaillastaan!


Kävin kavereiden kanssa katsomassa Captain America: The Winter Soldier -elokuvan, joka oli "suomennettu" hienosti nimelle Captain America: The Return of the First Avenger. Tämä paluuaspekti jäi minulle hämäräksi, kun en ollut alkuperäistä Captain America -leffaa nähnyt, mutta ei se juuri tuntunut haittaavan: rytinä on rytinää ja samalla tavalla ne autot räjähtelevät, jatko-osa tai ei. Myöskään Marvelin sarjakuvia en ole lukenut, mutta Amerikan Kapteeni oli kuitenkin entuudestaan tuttu The Avengers -elokuvasta, joka oli ihan viihdyttävä Hulkeineen ja Iron Maneineen (vaikka E kirosikin kyseisen leffan yhden tähden kategoriaan ennen nukahtamistaan, kun joskus katsoimme sen). Tässä uudessa leffassa vihreä hirviö ja rautamies jäivät kuitenkin molemmat vain maininnan asteelle, mikä on tietysti valitettavaa.

Kapteeni Amerikka, siviilinimeltään Steve Rogers (näyttelijänä Chris Evans), on siis toisessa maailmansodassa taistellut supersotilas, joka syväjäädytettiin ja herätettiin sitten nykyaikana takaisin henkiin, kun tilanne sitä vaati. Herra Amerikka tunnetaan tuhoutumattomasta kilvestään joka kestää aivan mitä tahansa. Elokuvassa Rogersin työnantaja, vakoojajärjestö S.H.I.E.L.D., osoittautuukin pahaksi ja kääntyy Rogersia vastaan. Apunaan Kapteenilla on Scarlett Johanssonin esittämä ex-KGB-tappaja Black Widow, siviilinimeltään Natasha Romanoff. Lisäksi joukkoon saadaan elokuvassa entinen erikoisjoukkojen sotilas Sam Wilson (Anthony Mackie), supersankarinimeltään Falcon. Falconin tehtäväksi jää lennellä karkuun ilmatorjuntatulta ja hypätä lasin läpi kerrostalosta.

Tekstin loppuosa sisältää juonipaljastuksia.

Itse bongailin elokuvasta trooppeja eli "rakenteen tai sisällön ilmiöitä, joita hyödynnetään kirjallisena ilmiönä" (Wikipedia). Eräs elokuvan lopun ratkaiseva kohtaus menee seuraavasti. Kaikkialla ammutaan, joka suuntaan, mutta sankareihin ei osu. Kapteeni Amerikan pitää estää lentävää lentotukialusta tappamasta satoja tuhansia ihmisiä. Onneksi aluksessa on heikko kohta, kuten Star Warsin Kuolontähdessäkin: taisteluaseman pohjassa ulkona oleva kanaverkolla suojattu pömpeli, jossa aluksen tähtäyselektroniikka sijaitsee. Valitettavasti Kapteeni Amerikan entinen kuolleeksi luultu ystävä Bucky Barnes, roistonimeltään Winter Soldier, onkin kääntynyt pahaksi ja yrittää estää Kapteenia. Kapteeni ei haluaisi taistella Buckya vastaan koska uskoo tämän vielä olevan hyvä. Taistelun jälkeen pahasti loukkaantuneena Kapteeni Amerikka pääsee aluksen heikon kohdan äärelle ja aktivoi sen viimeisellä mahdollisella sekunnilla.

Lisäksi hämmästelin sitä, kuinka Rogers ja Romanoff menevät armeijan hylättyyn bunkkeriin, siellä hissillä syvälle alas maan sisään, saavat niskaansa risteilyohjuksen, ja kömpivät vahingoittumattomina ulos kraaterista. Vahingoittumattomuus ei siis ole se ihme, koska olihan Kapteenilla kilpensä, vaan se, että kraateri ei ollut juuri kahta metriä syvempi.

Leffa pudonnee hyvin hard core Marvel-faneille, muut ehkä löytävät ohjelmistosta muutakin katsottavaa.

   -Z
K ja tuhoutumaton tyynykilpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti