maanantai 24. maaliskuuta 2014

Heikoin lenkki



Katseltiin Z:n kanssa yhteisen vapaa-ajan kunniaksi oikein koko illan elokuva, joka tällä kertaa oli kirjastosta lainattu Heikoin lenkki (Starter for Ten, 2006). Olin nähnyt kyseisen elokuvan aiemmin vuonna 2008, mutta erään sivuroolin takia leffa oli syytä syynätä uudemman kerran.

Elokuva sijoittuu 1980-luvun puolivälin Thatcherin johtamaan Englantiin. Työväenluokkainen Brian (James McAvoy) pääsee yliopistoon ja siellä yliopistojen välisen tietokilpailujoukkueen jäseneksi. Samassa joukkueessa on tietysti myös Brianin ihastus Alice (Alice Eve). Yliopistolla Brian tutustuu myös mielenosoituksia järjestävään Rebeccaan (Rebecca Hall). Paljastamatta sen enempää juonta, on selvää että ihmissuhdedraamaa syntyy, eikä televisioitava tietokilpailukaan mene ihan suunnitelmien mukaisesti.

Leffan on käsikirjoittanut David Nicholls, jonka käsikirjoittamaa Rimakauhua ja rakkautta -tv-sarjaa tuli diggailtua vuosituhannen vaihteessa. Jos tarkkoja ollaan, Heikoin lenkki perustuu itse asiassa Nichollsin romaaniin, joka ilmestyi suomeksi nimellä Kaikki pelissä vasta leffaversion jälkee vuonna 2012. Jälleen blogin nimeä uhmaten joudun myöntämään, etten ole lukenut kirjaa, mutta menköön versioiden ilmestymisjärjestyksen piikkiin.

Olisi kuitenkin ehkä kannattanut mieluummin lukea kirja, sillä paikoitellen leffa tuntui etenevän turhan nopeasti, ja oli jotenkin aistittavissa, että puoleentoista tuntiin oli ladattu vain keskeisimmät kohdat ja hauskimmat poiminnat kirjasta. Siksi jotkin kohtaukset jäivät hieman irtonaisiksi. Aikakauttakin olisi voitu hyödyntää enemmän. Jälleen kerran jäin kaipaamaan kirjan tarjoamaa mahdollisuutta syventyä paremmin henkilöhahmoihin ja heidän välisiin suhteisiin. Z piti leffassa epäuskottavana sitä, miten kaksi tyttöä samantien kiinnostuu vähän nörtin oloisesta työväenluokan pojasta. Ehkä sekin olisi tosiaan paremmin selittynyt kirjassa.

Kelpo leffa tämä oli kuitenkin sunnuntai-illan viihdykkeeksi. Niin ja se sivuosa. Tietokilpailujoukkueen johtajana oli sattumoisin muuan Benedict Cumberbatch.

K keskittyy leffaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti