tiistai 21. tammikuuta 2014

Oscar-tilannekatsaus

Alkuvuosi on mielestäni ehdottomasti parasta aikaa käydä elokuvateatterissa, kun Oscar-ehdokasleffat vyöryvät jopa tänne Pohjolan elokuvasaleihin. Hömppäelokuville on aina oma sijansa, mutta parempi mieli jää yleensä, kun lipun hinnan pulittaa jostain oikeasti hyvin tehdystä pätkästä. Alkuvuoden katsomisaktiivisuuteen vaikuttaa myös tänä vuonna 2.3. järjestettävä Oscar-gaala, joka Z:lla ja minulla on ollut tapana katsoa suorana lähetyksenä keskellä yötä. Mitä enemmän ehdokasleffoja on gaalayöhön mennessä nähnyt, sitä asiantuntevammin voi esittää tyrmistyksensä väärästä voittajasta. Voittajaveikkauksien lisäksi gaalassa kiinnostaa, pinnallista eli ei, näyttelijöiden näkeminen ilman roolia. Kuka on hauska vapaallakin? Kuka jäätyy kesken puheen? Tai kuka, luoja paratkoon, sortuu kirjoitettuun puheeseen?! Niin ja mitä niillä on päällä? Ja onko Benedict Cumberbatch siellä?

Tällä hetkellä ehdokasleffojen katselu on vielä alkutekijöissään, mutta jo perjantaina tarkoitus on kaunistella tilastoja 12 Years a Slave -elokuvalla (9 ehdokkuutta ja Benedict Cumberbatch!). Tätä ennen nähtynä on The Wolf of Wall Street (5 ehdokkuutta), Gravity (10 ehdokkuutta), Blue Jasmine (3 ehdokkuutta), Rakkautta ennen keskiyötä (Before Midnight, 1 ehdokkuus), The Great Gatsby (2 ehdokkuutta) ja Suomen oma lyhäriehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa?.

Ehdokasleffoista haluan vielä ehdottomasti nähdä Dallas Buyers Clubin (6 ehdokkuutta), Philomenan (4 ehdokkuutta), nimihirviöleffan Perhe - August: Osage County (2 ehdokkuutta ja Benedict Cumberbatch!) ja American Hustlen (10 ehdokkuutta), joka tosin tulee teattereihin vasta gaalan jälkeen. Näitä siis odotellessa kuin K putoavaa herkkupalaa.

K the meerkat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti