maanantai 26. lokakuuta 2015

Kirjamessut 2015

Lokakuu on kulunut aivan huomaamatta pakollisten asioiden ääressä. Ja yhden hyvän ja yhden kamalan huonon leffan. Hyvästä juttua myöhemmin, huono ei tämän enempää huomiota kaipaa. Kirjamessuille sentään ehdin tänä syksynä. Viime vuonna messut jäivät väliin, koska...

Blue Mountains, Australia
Kirjojen ystäville messut on kuin olisi astunut kirjailijoiden Hollywoodiin. Rimminen, Kettu, Linkola, Katajavuori, Tatun ja Patun tekijät, Kolu, Kunnas, Noronen, Hirvisaari, Hämeen-Anttila, Pääskysaari ja Holma - tässä vain muutaman tunnin bongaukset sunnuntaina. Niin ja se Holma. Onhan se nyt vaan mahtava. Löysin alkuvuodesta Sanden ja Suvi-Tuulin ja sen jälkeen on tullut luettua myös Holman kirjalliset tuotokset, Järjestäjä ja Kauheimmat runot. Messuilla kävin seuraamassa Holmaa KirjaKallion paneelikeskustelussa Naisjohtaja ja mieshoitaja. Muutkin panelistit olivat aivan huippuluokkaa: All Male Panel (joka täälläkin on jo vilahtanut) -sivun luoja Saara Särmä, Eveliina Talvitie, joka on kirjoittanut naisista politiikassa, ja Tuuti Piippo, joka koodaa ja on kirjoittanut naisista teknologia-alalla. Mielenkiintoisessa keskustelussa puhuttiin sukupuolesta, sukupuolirooleista, feminismistä ja huumoristakin. Pisteet menee ehdottomasti Saara Särmälle, joka oli leikannut hiuksensa Mad Max: Fury Roadin Furiosan inspiroimana.

Kuvassa Kallion lukion haastattelijat, Antti Holma, Saara Särmä,
Eveliina Talvitie ja Tuuti Piippo
Ohjelmaa oli tarjolla ähkyyn asti, mutta messukestävyys ei suoraan sanottuna tahtonut riittää ja välillä oli käytävä ruokkimassa vatsaakin ruokamessujen puolella. Yleisen haahuilun lisäksi kävin tsekkailemassa HS:n esikoispalkintoehdokkaita (mm. Saara Turunen), Tahdon2015-paneelia ja Kimmo Oksasta. Ja kakunkoristelun SM-finaalia, joka oli kamalaa paitsi sen tähden, että hienot kakut rikottiin maistiaisia varten, mutta ennen kaikkea siksi, etten itse ollut maisteleva osapuoli.

No cake, no fun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti