maanantai 20. helmikuuta 2017

Mielikuvituspoikaystävä

Storytelin mobiilisovelluksella
kuuntelussa:
Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä
Sain Z:lta joululahjaksi puolen vuoden lahjakortin Storyteliin, joka tarjoaa kirjoja kuunneltavaksi ja luettavaksi Netflix- tai Spotify-henkisesti kiinteällä kuukausihinnalla. Otin palvelun käyttöön ja vaunulenkkien iloksi muutama viikko takaperin ja nyt on ensimmäinen kirja kuunneltu.

Kirjaksi valikoitui Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä (2016), lukijanaan aina luotettava Krista Putkonen-Örn lähinnä siksi, että olen jonkin verran lukenut Rönkkösen blogeja ja aikoinaan tykästyin Rönkkösen reippaaseen kirjoitustyyliin.

Rönkkönen kirjoittaa Mielikuvituspoikaystävässä ilmeisen omakohtaisesti seurustelun ja sinkkuuden mutkista. Sinkkublogin kirjoittaja kuvaa parisuhdehistoriaansa ja lopulta hieman kliseisestikin itsensä löytämistä. Mukana on ääneen naurattavia kohtia, mutta myös vakavoitumisen hetkiä, unohtamatta kuitenkaan Rönkkösen sangen härskiä puheenpartta. Silti jotain jäi omalla kohdallani kirjasta uupumaan, enkä innostunut siitä niin paljoa kuin olisin ehkä toivonut. Olisin kenties toivonut vielä lisää jotain vakavampaa pohdintaa tai sitten vielä jotain liioitellumpaa.

Seuraavaksi kuunteluun otinkin jo Julian Fellowesin Belgravian (2016), joten juuri erilaisempaan maailmaan en kaiketi olisi voinut siirtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti