maanantai 26. toukokuuta 2014

X-Men: Days of Future Past


Yllättäen tulikin katseltua peräkkäisinä päivinä kaksi Bryan Singerin ohjaamaa elokuvaa. Ei tämä jälkimmäinenkään aivan susi ollut, vaikkei suosikkilistalleni nousekaan. Kyseessähän on noin seitsemäs osa enemmän tai vähemmän toisiinsa kytkeytyvien X-Men-leffojen sarjassa. Yhtä lukuun ottamatta olen nähnyt aiemmatkin osat, mutta sarjakuvia, joihin nämä mutanttileffat perustuvat, en ole lukenut. No, but I saw the movies... täysi juntti siis sillä saralla! Leffat ovat kuitenkin olleet oikein viihdyttäviä ja sopivasti aivokapasiteettia rasittavia. Pidin ennen kaikkea edellisestä osasta, jossa palattiin ajassa taaksepäin seuraamaan mutanttiryhmän nuoruudenvaiheita, jotka lopulta risteytyivät Yhdysvaltain todellisten historiallisten tapahtumien kanssa.

Tämä uusin osa, X-Men: Days of Future Past (2014), jatkaa samalla linjalla, mutta näyttää myös nykyhetken apokalyptista maailmaa, jossa superrobotit ovat tuhonneet lähes kaikki mutantit. Historiaa on saatava muutettua, jotta mutantit pelastuisivat. Yksi jäljellä olevista mutanteista (Ellen Page) osaakin näppärästi siirtää Wolverinen (Hugh Jackman) mielen tämän nuorempaan kehoon, ja maailmanpelastus voi alkaa. Nuoret mutanttipomot Charles Xavier (James McAvoy) ja Erik Lehnsherr (Michael Fassbender) on saatava tekemään yhteistyötä, jotta Jennifer Lawrencen esittämä mutantti ei salamurhaisi robottitehtailijaa (Tyrion Lannist...eikun Peter Dinklage) ja siten käynnistäisi mutanttien ja ihmisten välistä sotaa.

Toimintaa, 1970-luvun nahkatakkeja ja tähtinäyttelijöitä piisaa, mutta siisteimmän roolin käy vetämässä Evan Peters Quicksilverinä, joka osaa liikkua nimensä mukaisesti. Peters on saanut makeimmat tehostekohtaukset ja veikeästi ilmeilevä tyyppi tuo ajoittain mieleen roolihahmoista mahtavimman, Kellopeliappelsiinin Alexin. Leffan juoni rakentuu paikoin melkoisen höttöisistä aineksista, mutta kun näytöksen ajaksi vaihtaa aivot elokuvateatterityöntekijän jakamiin 3D-laseihin, homma pelittää erittäin hyvin. Onnistunut leffaviikonloppu kaiken kaikkiaan.

K:lla on venymismutaatio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti